onsdag 6 augusti 2014

Status Ironman-träning (statistiknörderi)

10 dagar kvar. Träningen är gjord, finputset återstår. Och så den där eviga frågan - har jag tränat tillräckligt? Varför hoppade jag över det där passet, och det där, och det där..... Ångest. Vad hade jag kunnat göra bättre? Jämförelsen med förra året, hur var känslan då, vad hade jag gjort då, visst tränade jag mer då?

Nu är det som det är. Mitt facit hämtar jag som alltid i Funbeat.

Förra årets träning (hela år 2013) visar att maj - juli hade totalt dryga 162 timmar av träning.
Nedan träning ett år tillbaka som visar att jag tränat 155 timmar motsvarande period i år. Då vill jag ändå tro och hoppas att jag är lite snabbare i år och har ägnat mina timmar åt lite mer kvalitet än förra året (en dåres försvarstal). Och jag hade också mycket bättre försäsongsträning i år jämfört med förra året då jag var sjuk stora delar av februari och mars.
Tittar jag på mina senaste 30 dagar ser fördelningen helt OK ut. Cykel utgör en stor del av en Ironman (7:07 timmar av 14:34 för mig förra året - 48 %), löpning näst största (5:25 förra året - 38 %) och så simning som är kortast men jobbigast mentalt för mig (1:35 - 10 %) så ganska OK fördelning.
Nu är det som det är, bara att fokusera framåt, ladda för cykel + löp i dag, simning fredag och en hitte-på-olympisk-distans på lördag. Tagga!

Blir lite full i skratt när jag läser ett blogginlägg ungefär samma tid förra året. Same, same, samma känsla då som nu fast då visste jag inte att jag skulle stuka foten dagen efter och riskera hela min start.... Klicka på bilden så blir den större.
Men framför allt - JAG VILL NER TILL KALMAR OCH JAG VILL KÖRA EN IRONMAN OCH JAG VILL NJUTA AV MIN RESA OCH JAG VILL KOMMA I MÅL FÖR ATT ÄTA PIZZA!

1 kommentar:

Jeanette Stenquist sa...

Du har ju tränat grymt bra! Lite skillnad i år då du vet vad som väntar dig så nu kan du bara åka ner och NJUTa av resan. Resan in i mål som en IRONMAN! Jag kommer att följa dig. Du är stark!!!
Lycka till!!