måndag 3 februari 2014

I stället för Nike Blast

Många, många år i rad har jag åkt på Nike Blast den här helgen. Wow:at, tränat, köpt snygga kläder. Men i år fanns suget inte där. I stället roade jag mig med annat, nämligen det här.

Fredag
Gjorde absolut ingenting. Ingenting.

Lördag
I stället för Nike Blast överfulla klasser satt jag och Mannen på en varsin spinningcykel och levererade 3 x 6 minuters intervaller. Jag maxade (Mannen mesade) och kom upp i min högsta puls någonsin. Lite stolt måste jag säga (nörd). Efter det direkt ut på 30 minuters löpning i snömodd. Underbart! Och då jag ändå skulle vara kvar på en föreläsning passade jag på att träna BodyPump. Det händer en gång om året ungefär att jag tränar BodyPump men plötsligt händer det.
Sen var det som sagt föreläsning. En duktig retorik-student berättade för oss om hur vi som intruktörer kan använda oss av kroppsspråket på bästa sätt - "Gör inte mest, gör bäst". Vi diskuterade
hur vi kan använda vår energi, vår dynamik och tempo/rytm på ett sätt som gör att vi får deltagarna med oss. Mycket handlar om variation - testa lyssna på någon som pratar i samma tempo och samma röstläge i en timme så får ni se hur lattjo lajban det är. Men framför allt pratade Maria om vikten att förbereda sig - vad vill jag ge i dag, hur ska det kännas, vad vill jag uppnå. Klok tjej det där, Maria.

För att budskapet verkligen skulle sjunka in, tog jag och Mannen en fika extra allt.
Söndag
Ja, sen blev det söndag. Jag började dagen med ca 50 minuters löp innan frukost, allt enligt coachens plan. Min kropp ska lära sig att det minsann inte alltid finns lätt-tillgängliga kolhydrater att plocka av. Ibland får den jobba hårdare. Som på passet då den fick gräva djupt för att hitta smågodiset och hamburgaren jag åt på lördag kväll (hoppas coachen inte läser). Tungt var det men bra antar jag.
 
Efter mysfrukost med familjen (exkl Dottern, inkl Katten) var det hejaklackande på Sonens match, hålla i en Functional Moves klass och så simmande med Gävle Triathlon Klubb på agendan. Somnade ovaggat.

Inga kommentarer: