fredag 15 februari 2013

Marre testar - Stark Magasin

Jag har läst Stark lite sporadiskt då och då när jag råkar få en skymt av den i någon butik. Grejen är den att i min håla finns den nog bara i en endaste butik. Och jag får heller inte riktigt kläm på hur ofta den kommer ut då det senaste numret heter 1/2013 och vi är halvvägs in i februari?!
Foto
I detta nummer är det fokus på hård, tung träning. Det är en lång och väldskriven artikel om sporten tyngdlyftning och dess upplyft nu i samband med CrossFit-vågen. Många exempel på övningar du kan göra med stång, kettlebell, däck (!), brottarfys och annat.

Och så ett långt reportage om paret (Anna och Göran)som är starkast i Sverige och deras träning. Nu råkar det vara så att detta par har kopplingar till min håla och de bor i dag i Gävle där de tränar brevid ett gäng kossor i en iskall hall. Fast de tycker de bara är bra för då tvingas de till löpning mellan setten så att de inte blir kalla. Hardcore.
Det finns också en yttepytteliten notis om Elna, 19-åringen som innehar världsrekord i Long Cycle. Hon har under en timme gjort 501 "enarmsfrivändningar" (dvs från en enhandssving upp till rak arm) med en 24 kilos kettlebell. Mmmmm. Det här är en av sakerna jag gillar med Stark, att de tar upp just sådana här, lite annorlunda nyheter och inte drar upp The Nike Blast på sjutton sidor.
En bättre bild på Elna (vars far Olof Elwin äger Spartan Training och där Elna också jobbar, slump? Nä....).
I tidningen finns också en artikel om Sarah Bäckman (gladiatorn Spirit) och om hennes väg från att varit småmullig och mobbad till att vinna 8 VM-guld, 8 EM-guld mm i armbrytning.  

Jag gillar också att Stark hänger med i tiden och har en artikel om funktionell fotbollsfys - där Djurgården får bekänna färg i Redcord-band (typ TRX). Där finns en hel del tips på bra övningar för gemene man. Addera lite backträning, test av svenska fjällen, rugbylaget All Blacks träningsupplägg och man kan nog lugnt säga att det finns en bredd i tidningen.

Så Marre säger 4 Kåvepenin av 5 - för att få en ytterligare Kåvepenin tycker jag att Stark borde skärpa till sig i digitala medier, deras senaste uppdatering på deras sida är 2:a augusti och deras bloggare Karl Dyall skrev sitt senaste inlägg i juli. Däremot verkar de andra bloggarna var något mer uppdaterade....

Inga kommentarer: