onsdag 13 februari 2013

Fortfarande soffläge

En man som heter Ove
I dag är det onsdag (väl?) och jag ligger fortfarande i soffan. Det är dötrist. Har läst alla träningsbloggar, följt alla länkar på dem, läst ut en superbra bok (En man som heter Ove) och ätit ungefär 3000 liter glass. Och en halv semla. Bestämde mig i natt när jag mådde som sämst att ringa till Hälsocentralen om jag kände mig lika dålig när jag vaknade. Och ja, det gjorde jag. Sagt och gjort. Blev riktigt förvånad när jag fick en tid en timme senare och ännu mer förvånad när jag:

a) klev ur bilden vid Hälsocentralen 09:49
b) fick komma in till läkaren 09:51 (tid 10:00)
c) var ute igen när klockan fortfarande var 09:51
d) kom till Apoteket och gick ut igen inom 2 minuter
e) på väg hem igen när klockan var 10:04

Men det var typ det enda positiva med det hela. För doktorn var en riktig idiot. Han började med att gnälla för att jag har svårt att gapa och vara still när någon petar mig med en träpinne i halsen. Kikade två sekunder, konstaterade att jag har halsfluss och skrev ut Kåvepenin. What? Får de ens göra så? Jag har yttepyttelite feber emellanåt och bakteriell halsfluss (orsakad av Streptokocker) karaktäriseras av HÖG feber och aggressivt sjukdomsförlopp. Så långt ifrån mitt smygande halsont som helst. MATTIAS - nu måste du stötta mig du som är nästan-sjuksyrra!

Dessutom passade jag på att fråga om träning förstås. Jomenvisstsörruatt - ät hela kuren på 10 dagar, vila 7 dagar och sen försöker du promenera. Om det är tungt, vila 7 dagar till. Mmmmmmm. Utan någon som helst aning om vilken typ av motionär jag är eller något annat. Eller att jag har ett Öppet Spår inplanerat om exakt 11 dagar.

Dags för en Lex-Marre kanske? Konstaterar bara lite trött att jag är inne på min andra kur antibiotika det här året och så påstås det att läkare typ måste knivhotas för att de ska skriva ut sånt.

Och förutom att läsa träningsbloggar googlar jag nu på halsfluss och myokardit. Typ målar f*n på väggen.

3 kommentarer:

Mattias sa...

http://www.lakemedelsverket.se/upload/halso-och-sjukvard/behandlingsrekommendationer/Rev_130117_Handl%c3%a4ggning%20av%20faryngotonsilliter%20i%20%c3%b6ppen%20v%c3%a5rd%20-%20ny%20rekommendation_webb.pdf

Det här är det som gäller iaf, sen kanske din läkare hade lite egna ideer?

Marre sa...

Jo, han hade lite egna idéer. Eller vänta, han hann nog inte ens tänka ut några egna idéer innan han sa hej då. Jag hann ju knappt sätta mig på britsen för tusan.

Tack för läsningen! Efter 12 brukar jag sova middag, kanske kan du komma och läsa dessa rekommendationer högt för mig då och förklara alla fancy ord? Gärna med ljud- och teckenillustrationer. :)

Marre sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.