onsdag 26 maj 2010

Morgonpasset

Varför kör jag inte morgonpass oftare? Det är så otroligt skönt att komma iväg när fåglarna kvittrar, luften är krispig och man vet att hela dagen ligger framför en alldeles orörd. Lycka! Fast hela natten är lite ångest av och till, man kollar extra på klockan, ska jag hinna springa innan barnen ska iväg, packningen ska färdigställas osv. Men när klockan väl ringer och kläderna är på, känns allt så bra. I dag fick jag bonus också i form av härligt väder och lätta ben. Livet leker!

Distans: 4,8 km lätt
Tid: 30 minuter
Känsla: Så vacker, så lätt, inga problem att bara tugga på.

I går kväll körde jag mitt hatpass. Tog med mig maken bara för att jag inte skulle kunna fega ur. Det var nämligen intervaller på schemat. Alla andra av vårens intervaller har jag med stor skicklighet lyckas slingra mig ur men det var dags att ta tag i det här nu!

Jag jäktade hem via mataffären (varför är kylskåpet alltid tomt?), snabbt fixade jag ihop middag (kycklingkebab) till barnen + två kompisar till dem och sedan iväg. Uppvärmning i 2,5 km, sedan till löparbanan. Då är det ju liksom på "riktigt". Började med en 400-hundring. Jisses vad tungt, det skrek i benen! Känslan blir inte bättre när jag ser att mannen drar iväg i dubbelt så snabbt tempo som jag (varför tog jag med honom överhuvudtaget?). Planen var egentligen 8x300 meter men jag orkade inte mäta ut 300 meter så det blev fyrahundringar i stället. Körde 4 st till och avslutade sedan med två tvåhundringar som gick riktigt snabbt. Kände fartvinden vina i ögonbrynen.

Distans: 2,4 km uppvärmning, 5 x 400 m, 2 x 200 m, 1 km nedvarvning
Tid: Effektiv tid 32.32
Känsla: Oj vad jobbigt det är med intervaller, känns dock skönt att jag genomförde
Avslutade kvällen med en timmes BodyPump.

Nu drar jag iväg till Tylösand på konferens. Ska försöka hinna med ett kort löppass också för att insupa atmosfären där, det är ju så underbart!

Ha en bra dag!

Inga kommentarer: